BODYPUMP™-marathon

Det blir lite av ett BODYPUMP™-marathon för mig de närmaste dagarna. Igår, måndag, körde jag mitt vanliga lunchpass på Backaplan och satte nytt deltagarrekord - IGEN! 32 deltagare- yey! Varav 5 stycken instruktörer, vilket gjorde att det kändes hur kul som helst att stå där framme! Så mycket peppande, tjoande och tjimmande brukar det vanligtvis inte vara på lunchklasserna! Det höga antalet deltagare kan mycket väl bero på att folk har lite ångest att de ätit för mycket under julhelgen, vilket jag också fick fastställt för mig när jag sa följande: Idag känner jag såhär; oj, vad mycket mat det blev i jul och vad grymt skönt det ska bli att köra pump idag! Någon som tänker lite i samma banor? Jo minsann, det var många som hummade mmjo, mmja till svar!

Pump-pass nummer två blir idag kl 18.20, då jag tagit på mig ett vikariepass på Backaplans julschema. Dock får jag hjälp av Annica som gärna ville teama med mig. Visserligen blev det lite av en kompromiss där, eftersom hon, efter viss tvekan från min sida, fick mig att säga ja till att teama med henne på Nyårspumpen kl. 11 imorgon, iklädd klänning och en hel del smink(!). Det blir alltså pass nummer tre på tre dagar (som för närvarande endast har 2 lediga plaser av 55 stycken!) Så mycket har jag inte pumpat sedan grundutbildningen, då kroppen var ganska mör efter tre dagars intensiv pumpträning (inklusive BODYPUMP ™ Challenge), varvat med teori.
Jag har ingen som helst tvekan om att de resterande passen kommer gå kalasbra och vara hur roliga som helst! Jag ser också fram emot känslan i kroppen som brukar infinna sig efter några dagars hård träning. Muskler som gör ont, men bara lagom ont. Bara så att det är skönt.

Jag ser fram emot flera välbekanta ansikten på mina pass, kanske redan ikväll eller på morgondagens specialpass? Varmt välkomna. / Kram O.


God Jul Önskar Olivia



Den här fina bilden tillägnar jag dig och jag önskar dig en riktigt mysig jul med mycket god mat och fina klappar! Njut av din familj och dina vänners närvaro och låt det nya året bli början på något stort. Kramar från mig... till dig.

This is where I wanna be

Jag har gjort det igen. Eller rättare sagt, mina deltagare har gjort det igen - nytt rekord! 28 stycken kom till min pump på Backaplan idag. Kanske har det sin förklaring i att det är två dagar kvar till julafton och folk gör ett sista desperat försök att göra plats åt julmaten och kanske till och med minska ångesten en gnutta... Men varför ska man egentligen ha ångest när det gäller att äta gott? Det hör ju julen till, att äta massa god julmat och julgodis tillsammans med familj och släkt. Det ska iallafall jag göra! Något annat vore ju korkat...

Jag "premiärinstruerade" BODYPUMP™ 68 idag och det var jättekul! Verkligen roligt med nya spännande övningar och tempon till ny och peppande musik! Passet var inte alls felfritt, men jag är ändå helt-okej-nöjd det med. Godkänt för att vara premiär liksom... för deltagarna verkade absolut nöjda de också.
Själv har jag inte överflödiga julkänslor än, men det försökte jag ändra på i samband med dagens pass. Därför tog jag med mig några värmeljus, tände dem innan passets början och minskade belysningen i gruppträningssalen och vips, så fick jag lite mer julkänslor inombords! Även deltagarna verkade gilla läget. Dagen till ära gick jag även runt med tomteluva på anläggningen innan passet och behöll den på under hela uppvärmningslåten. Varmt...
Som grädden på moset på denna "julmyspump" bjöd jag mina deltagare på skumtomtar när passet var slut. Det tyckte jag de var värda!



It's a picture of me. I'm insane, but I'm happy.
This is where I wanna be. Call me vain, call me crazy.

Årets Nykomling

Är nyss hemkommen från julmys på Sportlife Exclusive och där hände det grejer minsann. Oväntade grejer. Eller ja, en oväntat grej iallafall. Jag fick utmärkelsen Årets Nykomling! Tjeeena, vad överraskad jag blev... och glad! Inte för att det var något stort pris eller så, men att få veta att jag är uppskattad och att någon är tacksam för det jag gör är pris nog för mig. Det delades ut andra utmärkelser också, alla till personer inom Sportlife som på något sätt utmärkt sig under året helt enkelt... Underbart att få vara en av dem!

Motivering

Denna person gick efter sin grundutbildning till ett pass för att få inspiration inför sitt första egna pass. När den egentliga instruktören inte verkade dyka upp, säger nykomlingen lite frågandes - "Jag har ett pass". Två sekunder senare sitter hon på cykeln och kör så det ryker. Årets nykomling är: Olivia Möller!

Om jag inte minns fel så har jag nämnt just denna händelse här, precis när den hade inträffat. Det var fräckt.

Efter det här är jag mer laddad än nånsin att ta tag i Cykeln på riktigt! Det är på tiden, känner jag. Först nu när jag verkligen har "kommit in i" Bodypumpen ska jag ta mig tid att knepa ihop cykelpass, men först och främst teama minst 4 ggr...

Not in the mood for writing...

... därför bara en liten notis idag, inklusive bild. Det är en väldans tur att de bara finns att köpa en gång om året, så att jag hinner se fram emot dem. Det är nog det som är tjusningen med dem och det är lätt att föräta sig, för de är ju underbart goda! Mmm, skumtomtar.



Förresten slogs mitt personliga rekord i deltagarantal  på min BODYPUMP™-klass i måndags! När jag licensvideofilmade och allt. 24 peppade (mer eller mindre) hade knallat sig till min lunchpump. Awesome! Som 'Les Millsarna' säger på Nya Zealand...

Myshelg

Helgen har förflutit mycket smärtfritt då Sarah, jag mfl. har mysat jääättemycket. Fast inte helt smärtfritt nu när jag tänker efter... Fredagen innehöll åtminstone två situationer som innebar smärta. På morgon tog jag en springtur, på asfalt(!), dum som jag är. Trodde att benhinnorna skulle palla två rundor på asfalt med en dags mellanrum, men icke jättebra. Dock positivt att endast den högra fått för sig att ställa till det för mig. Punkt två på smärtlistan är Sarahs och mina hemmagjorda pizzor som blev gryyymt goda! Så goda att vi åt alldeles för mycket och blev alldeles för mätta. Magsmärtor. Näst intill iallafall.
Igår kväll hade vi myskväll nummer två, med sex stycken tillskott. Hemma hos Sarah i Hjällbo åt vi gott, pratade, spelade Alias, lekte Maffia och såg film. Lugnt och skönt (dock inte Alias, som var hysteriskt skrattframkallande!), men ändå är jag helt utslagen. Kan iochförsig bero på att vi inte somnade förrän runt fyra imorse... Hihi.

Kevin vann. Så självklart, så värdig, så rätt, så vist, så rättvist. Det finns ingen mer självklar track of the day än hans vinnarlåt. Jag håller med Anders Bagge och de andra i juryn när de säger att han har inga begräsningar, den killen. Inte sedan Daniel Lindström har Idol haft en så värdig vinnare, så överlägsen alla andra.

Nu är det dags för mig att förberda inför morgondagens licensvideofilmning på mitt BODYPUMP™-pass. Senast tre månader efter avslutad grundutbildning måste alla Les Mills-utbildade instruktörer skicka in en video med hela sitt pass. Godkänner de dig får du din licens och blir just en licencerad Les Mills-instruktör. Alltså en Les Mills BODYPUMP™-instruktör för min del. Hopefully.

¡
Qué tengáis una buena noche, con sueños dulces! Besitos / O.

Sexig som få

Det är mycket jobb nu för min del. Många julbord på Café Isbolaget, men inte idag så därför åkte jag in till stan för att träffa min kära spanskalärare Daly från gymnasiet. Det är delvis tack vare henne som jag kan såpass mycket spanska som jag faktiskt kan. Sarah, Zorana, Sofia och jag hade bestämt träff med Daly utanför Kitas, som jag för övrigt inte satt min fot i sedan studenten(!). Inte idag heller, men jag måste erkänna att jag saknar det lite. Om inte Kitas, så åtminstone gymnasietiden. Fast bara lite. För det bästa därifrån har jag fortfarande kvar - vännerna!
Fikan blev inte riktigt som vi tänkt oss då den drabbades av både bortfall och tillkomst. Zorana och Sofia kunde inte joina oss, men det kunde däremot Julia och Sara Råde göra, så det blev mycket trevligt ändå!

Mi amor Sarah och jag träffade dock Sofia och Emma lite senare, som satt och fikade på Sense. Men innan dess hann vi uträtta lite julklappsärenden. Jag blev mycket nöjd när jag till slut hittade en väldigt fin ********** till första lillsyrran. Även andra lillsyrrans klapp fixades när jag hittade ett fint *********** till henne. Pappas julklapp är redan fixad sedan länge och han kommer ju bli sååå glad! Jag är sååå nöjd över att jag har köpt en **** **** till honom, för det är nästan det enda han snackar om nu för tiden. Olivia, jag kanske ska ta och köpa mig en sån där **** **** ändå... fast nä, egentligen har jag väl inte pengar till sådana leksaker. God Musik-Jul, pappa lilla <3

Annars såg jag Twilight i tisdags. (Se den!) Ni (tjejer) som har sett den kan nog hålla med mig om att det är förbannat svårt att sätta ord på Robert Pattinsons sexighet... mystiskhet... eller kalla-det-vad-ni-vill-het. Jag gjorde dock ett försök när jag skrev till min älskade Sarah på ansiktsboken; "Saaaaarah! Jag kan inte annat än att helt och hållet hålla med dig i ämnet ROBERT PATTINSON! Sjukligt het. Finner typ inga ord... För snygg för sitt eget bästa, härligt mystisk och sexig som få... eller?? Gaaalet..."

Någon som har något att tillägga?


Sólo para vosotros que entendéis el español...

Hoy me siento que tengo que practicar el español un pocito y por eso estoy escribiendo en esta idioma ahora. También porque no quiero que todos vayan a entender. Tengo que decir algo que me hizo decepcionada hoy... Una cierta persona no llegó a mi clase de Bodypump™ hoy, como él me había promitido. ¡Qué idiota! ... y ahora es demasiado tarde porque él se va miercoles, a Los Estados Unidos. Mierda. Tan especial estaba yo para él... Dice que me quiere compensar y invitarme al cine o algo. Supongo que me lo parecería bién, pero todavía me convenzo que es lo mejor que él se va, y nunca vuelva a mi vida o... aaah, no sé. ¡Me vuelvo loca de pensar a esto! En realidad esto no necesita ser muy complicado... (pero si se hace amor, regularmente más o menos, con la persona, es complicado). Otra vez, me convenzo que es lo mejor que se va, porque no le quiero - eso lo sé.

Otra cosa que quiero escribir es sobre el año mil novecientos noventa. ¡Personas nacidas este año me persiguen! ¿Por qué consigo implicada con estos muchachos? ¿Cómo me libro de esta maldición? ¡Alguién me dice! Pero espera un momentito... en una manera esta nueva "relación" realmente se siente diferente para mi, pero vamos a ver lo que pasa...

Besitos <3 / O.

BODYPUMP™ 68

Igår begav jag mig in mot stora staden med 06.30-båten. Tjena, varför så tidigt? KVARTALSUTBILDNING I BODYPUMP™ (min första) på Fitnessfestivalen, Svenska Mässan. Inför varje ny release, dvs. var tredje månad, får vi instruktörer möjlighet att köra nya passet med t.ex. en Master Trainer från Les Mills, och sedan genomgång av nya övningar osv. Vår utbildare igår heter Fredrik och är Program Coach för Bodypump™. Jaja, så här ser iallafall BODYPUMP™ 68 ut, där fokus bl.a. är träningsintensitet;

> Warmup: Indigo - Perfect Day. Som vanligt skön uppvärmning med en låt som lätt sätter sig på hjärnan.
> Legs/Squats: Nick Skitz - Big Girls Don't Cry. 6 set med singlar och bottenhalvor är grymt pulshöjande!
> Chest: 3 Doors Down - It's Not My Time. Surpise; långsamma bottenhalvor... Ena favoritlåten!
> Back/Gluteals/Hamstrings: Cascada - What Do You Want From Me. 4 frivändningar utan singel rodd mellan, något att bita i!
> Arms/Triceps: Veronicas - Hook Me Up. Kan man träna triceps utan stången? OHJA!
> Arms/Biceps: Vanessa Amorosi - Start It. Pep- låt med mycket halva singlar, som gör att jag kommer åt bicpes bra.
> Legs/Lunges: Nick Skitz - Listen To Your Heart. Överraskning i slutet i form av Front Squats. Får dock öva på det där konstiga sättet man ska hålla stången...
> Shoulders/Arms: Darude - My Game. Andra favoritlåten! Som vanligt en 'killer' för axlarna, med några gamla godigar.
> Abdominals/Core: Chris Brown - Forever. Den här tycker jag om! Många Plate Cruches gjorde mig slut i magmusklerna- gött!
> Cooldown/Stretch: Andrea Bocelli - Dare To Live. Fin och avslappnande låt med vacker text, delvis på italienska.

Där fick ni en liten "sizzler" (som Program Director Glen Ostergaard skulle ha sagt) om hur grym 68:an är och kommer att bli när jag väl har lärt mig hela koreografin! Min debut med 68:an blir den 22 december, 11.30 på Backaplan. Releasen på Backaplan är visserligen redan måndagen den 15 december, men på eftermiddagen, vilket betyder att jag ska köra 67:an på min lunchklass. Alltså samma dag som releasen för 68:an. Men det gör mig inte så mycket, eftersom det ger mig en hel vecka till att lära mig 68:an. Det i sin tur betyder ju att jag kan lära ut den till deltagarna på ett bättre sätt!

Kia kaha - Stand strong.

Glädjetorsdag, mysfredag och pumplördag



Så här kul kan man ju också ha det ibland... Låg nyss halvt däckad på min soffa med kameran i högsta hugg. Helt onödigt, men ändå... och jag som är så dålig på att använda den annars. Fast helt onödig är inte denna bilden, för den visar mitt rums stolthet; Frölunda-indianen! Som jag har målat dit på väggen helt själv, för hand. Bara för att stolt kunna visa upp mitt hjärtas hockeylag!

Annars var jag ju i Scandinavium igår kväll, för första gången denna säsong. Gratisbiljetter tackar jag inte nej till i första taget... Behövs inte sägas så mycket mer än att Frölunda spöade skiten ur Modo genom att vinna med förkrossande 6-1. Hela sex gånger ljöd Vi vill se Frölunda, Frölunda, nu strider vi för 3 poäng! ur Scandinaviums högtalare. Tjeeena, vad gött det var att se/höra.

Har lovat att "passa" lillsyrran Ikväll, som insjuknat i lunginflammation(!)... Inte så roligt, men som tur är jag får besök av Sebastian, a.k.a. Bosse. Fixa lite käk, kolla idol, äta skumtomtar och kolla film - en myskväll helt enkelt. Det blir nog trevligt tror jag! Abrazos / O.

PS. Imorgon ska jag på kvartalsutbildning inför releasen av Bodypump 68™! Fitnessfestivalen, Svenska Mässan kl. 09.00, då ska det pumpas till ny musik! Jippi!

Skön start på december

För det första vet jag att jag inte är överdrivet aktiv här, men trust me, det vill jag vara. För det andra räcker tiden ibland inte riktigt till och för det tredje har jag inte alltid saker av värde att skriva om. Det har jag idag.
Mitt tredje egna och fasta pass tog ju plats idag, på Sportlife Backaplan 11.30. Förra veckan hade 18 personer knallat sig dit, men idag spräcktes den gränsen och det nya deltagarrekordet var ett faktum - 21 personer bestod mitt bodypumpteam av idag. Från 15 till 18 till 21. Hur många blir det då nästa vecka? Svar; 24 om den linjära funktionen följs, hehe.
Dagens fokus var puls - snabba byten mellan låtarna för en högre puls, vilket betyder högre förbränning och konditionsträning. Faktiskt. Deltagarna var taggade, liksom jag själv och vi tillsammans fick en timme fullproppad med energi, svett, frustande och ömmande muskler. Det är så det ska vara när Bodypump™ är som bäst. Det var också ett grymt bra sätt att sparka igång 2008 års sista månad. Nästa gång ska jag filma mig själv in action, för att skicka till Les Mills som sedan förhoppningsvis ger mig min instruktörslicens.

Det andra som är värt att skriva om är att jag körde bil själv för första gången idag (bortsett från halkan då), sedan jag tog körkort för 2 veckor och 6 dagar sedan. Ja, jag har varit lite feg med det där. Men tjena, vad roligt det var att äntligen få köra själv, utan pappa eller en bitter körskollärare bredvid mig. Snacka om frithetskänsla. Lite pirrigt var det allt, men det var nog bara bra. Lite stress sägs ju öka prestationsförmågan.

Den här låten beskriver lite min sinnesstämning just nu. Efter massa jobb i veckan som gått, samt bilkörning till och från Sportlife och inte minst stenhård pump idag.

RSS 2.0