"En riktig seger" ... och en regnbåge

För det första vill jag göra alla uppmärksamma på att Frölunda tog sin första trepoängare igår! 4-1 mot Rögle hemma i Scandinavium. Underbart, grabbar. Det var deras första "riktiga seger", som dagens GP så fiffigt uttryckte det... och det stämmer ju faktiskt. Visst, det må vara den första, men definitivt inte den sista. Frölundas segersvit har bara börjat... I hope.

Jag såg en regnbåge idag... och började fundera. De är fina påhitt, de där. Det är fascinerande hur de kan uppstå när regnet öser ner, samtidigt som solen skiner glatt. Däremot har jag ingen aning om hur det fungerar... Regnbågen fick mig i vilket fall som helst att tänka på One Tree Hill-avsnittet från säsong fem som jag såg igår. Skills kommenterade ämnet "cool girls" och hur det inte går att säga till dem att inte vara "lössläppta". ... it's like telling a rainbow not to be colorful.

Det var ett tag sen jag rekommenderade en låt i form av Track of the day. Därför ska jag här och nu avslöja första låten i mitt cykelpass som jag är i full gång att knepa och knåpa ihop. För mig är den en perfekt låt att plocka fram positiv energi ur. Positiv energi som behövs för att orka ett tufft cykelpass! Safri Duo feat. Clark Anderson - Agogo Mosse.

Oh, the feeling's back and guess what? We can do it all night long until the sun's up.

Be colorful / O.

Träningsvärk!

En galen helg har gått till ända. Galen i positiv bemärkelse, då BODYPUMP™-utbildning har varit full av rolig och stenhård träning, gemenskap, godis, skratt, lite allvar och inte minst träningsvärk. Sen blev jag ju godkänd också. Inte att förglömmas! Nu är nästa steg för mig att lära mig hela koreografihäftet, skriva egna manus (innehållande vad jag ska säga mellan och under låtarna) och sist med inte minst börja instruera! Men inte själv till att börja med. Först ska jag teama med Marie, som jag träffade under cykelutbildningen och som även kör Body Pump™. Vi kör helt enkelt passet tillsammans, som två instruktörer, för att jag som ny ska "komma in" i det hela på ett lättare och roligare sätt...

På tordag ska jag träffa Inger på Sportlife Backaplan och skriva på anställningskontrakt. Först då kommer jag nog känna att det är på riktigt. Hittills har alltihop känts som en dröm på något vis... En dröm som väntat alltför länge på att få gå i uppfyllelse. Cafét i all ära, men den verksamheten är någon annans dröm. Där jobbar jag för familjeföretagets skull och för att det känns roligt att ha fått vara med att bygga upp en sådan fantastisk verksamhet. På Sportlife kommer jag att jobba för min egen skull, för att jag har valt det själv. Men självklart också för att inspirera, hjälpa och motivera andra till att upptäcka hur roligt och givande det är att träna. Framförallt Body Pump™ och cykel! Det här är min dröm, ingen annans.

Yeah.

The time is now, we won't back down. When we stand united we can save the day.

Äntligen vinst!

Äntligen kom första segern i årets elitserie för Frölunda! Visserligen vann de på övertid och fick "bara" 2 poäng, men vinst som vinst! Det har ju gått ganska trögt för Frölunda under inledning på säsongen, då de kämpat hårt utan att få in särskilt många puckar. Men idag kom äntligen utdelningen i form av säsongens första vinst. Nu väntar första 3-poängaren...
Jag blev förresten erbjuden två gratisbiljetter till matchen i Scandinavium denna afton, men tackade med visst vemod nej till dem. Varför? Därför att Body Pump-utbildningen börjar imorgon och det är värt att vara utvilad inför den. Om jag hade gått på matchen hade mycket dyrbar tid försvunnit pga. det himla pendlandet som ju tar sådan tid. Tid som jag istället använde till mental förberedelse, packa väskor, springa, duscha, raka benen osv. Samtidigt som jag självklart lyssnade på varje minut av Radiosportens hockey-sändning. Måste dock erkänna att jag längtar till Scandinavium! Helst fyllt med 12 044 åskådare.
Nu väntar min nybäddade säng på att jag ska krypa ner i den. Ensam... tills vidare.

Body Pump sooner or later? - Sooner!

Mitt liv har helt plötsligt tagit en helomvändning! Ödet verkar ha gripit, in i form av ett mail som jag fick idag med ämnet BODYPUMP. Mailets avsändare var inga mindre än Les Mills Nordic, som bekräftade mitt deltagande i kommande helgs utbildning. Vad i hela fridens namn är det här? Tänkte jag... som ju tackade nej till den utbildningen för några veckor sedan, då den krockar med bröllopet. Lagom förvirrad ringde jag upp avsändaren, som bekräftade att jag mycket riktigt finns med på Sportlifes lista över dem som ska utbilda sig till BP-instruktörer. När den värsta förvirringen hade lagt sig började istället lusten göra sig påmind. Lusten att gå den utbildning jag faktiskt sökte från början, som jag så himla gärna vill gå och som kan bli något av ett framtidsavgörande kapitel i The Life of Olivia Möller / La Vida de Olivia Möller or whatever... Det är grymt häftigt, hur saker och ting kan verka så meant to be.
Jag ska alltså gå utbildningen(!), så det jag skrev igår om att jag kommer att leda BP-klasser, verkar kunna bli verklighet sooner than expected. Tidigare än väntat... Glädje.

Sooner får mig förresten att tänka på en låt som en nära vän skickade till mig en gång. En låt som har blivit en av mina absoluta favoriter. Sooner Or Later av Michael Tolcher: http://www.youtube.com/watch?v=rC3rsnG8Wuk&feature=related. (Titta nödvändigtvis inte på videon, eftersom den inte har något samband med låten...) Enjoy!
Sooner or later, we'll be looking back on everything and we'll laugh about it. Fräckt hur de orden kan betyda så mycket i dessa nervösa och ångestladdade körkortstider... och när uppkörningen närmar sig med stormsteg!

Gör någon glad idag genom att kramas! / Kram O.

Peppad

Vadå peppad att gå Body Pump-utbildningen? Galet peppad... och jag blev knappast mindre peppad efter dagens release av BP 67! Synd bara att den krockar med Sofias och Alexanders bröllop. Den får helt enkelt vänta tills nästa termin och jag hoppas med mitt liv att den klaffar med Barcelona-resan, för jag avskyr bad timing. Den har ställt till det för mig alltför ofta på senaste.
Cykel i all ära, men det är ju BP jag brinner mest för och tro mig när jag säger att jag kommer leda Body Pump-klasser... someday.

För övrigt så nalkas uppkörning. Lycka till Olivia. Gracias.




Body Pump™ 67!

Imorgon kl 16.00 är det release för Body Pump™ 67 på Sportlife City! Därför sitter jag nu och laddar genom att lyssna igenom tracklistan, som jag som bekant redan har laddat hem... Nördigt? Lagom.
Som dagens track kan ni faktiskt få ett smakprov i form av rygglåten. Det är ingen mindre än E-Types Eurofighter. Det är något visst med kombinationen E-Types låtar och träning. En vinnande kombination helt enkelt. http://www.youtube.com/watch?v=Vm54uW7vmIc. (Rent koreografimässigt så gissar jag att refrängerna kommer att bestå av frivändningar...)

Här kan ni förresten få hela låtlistan... Kanske kan den inspirera er till att börja träna Body Pump™, som enligt mig är något av det roligaste man kan träna (till skillnad från stryketräning i gym som nog är något av det tråkigaste som finns!). Body Pump™ är ett minst sagt galet bra och roligt styrketräningsalternativ! För träna ska ju vara roligt! Eller?

1, uppvärmning: Jamie Knight - Bleeding Love
2, ben/rumpa: Jan Wayne - Piece Of My Heart 
3, bröst: Finger Eleven - Paralyzer
4, rygg/baksida lår: E-Type - Eurofighter
5, triceps: Pink - Cuz I Can 
6, biceps: Bon Jovi  -  We Got It Going On
7, utfall: KLM - I Need A Miracle
8, axlar: Basshunter - Now You're Gone (DJ Alex)
9, mage: Mutya Buena - B Boy Baby 
10, nedvarvn./stretch: Aerosmith - Angel

Syfte med dagens inlägg?
dig att testa på världens bästa träning.
Detta får bli allt för idag. ¡Hasta la vista, baby! / O.

Intensiv-liv

Mitt schema har minst sagt varit fullspäckat de senaste veckorna! Nu, efter att inte ha orkat/haft tid att ta tag i bloggen på ett tag, tänker jag dela med mig av mitt livs nyaste äventyr. Men först vill jag bara tala om att jag klarade teoriprovet idag! ... vilket leder oss in på dagens första ämne; intensivkursen i Säffle. I stora drag kan jag sammanfatta den så här: vi hade grymt roligt i en rätt händelselös ort, samtidigt som min körlärare Göran var lite lagom bitter och all teori medförde en rejäl hjärntvätt! Med hjärntvätt menar jag att vi nu (iallafall Sarah, Julia och jag) har en tendens att analysera alla vägmärken vi ser, samt diverse trafiksituationer som vi blir en del av. Det finns givetvis inget negativt i det här, men jag ska erkänna att jag blir lite trött på mig själv ibland. Exempelvis i söndags när Sarah och jag diskuterade om det är på Gågata eller Gångbana som motorfordon är tillåtna, när man ska lasta eller lossa gods på gatan. Poor Simon, som fick lyssna på vårt skitsnack! Haha...
I Säffle körde jag en Volvo S60. Helt okej bil. Eller den var faktiskt mer än okej nu när jag tänker efter... Aja, ni fattar. I vilket fall som helst så är det inte den jag vill höja till skyarna, utan bilen jag körde på halkan - Volvo C30. Snacka om perfektion. Smidig och lätt att köra, snygg design och härligt mörkblå. Enda tänkbara negativa skulle kanske vara att baksätet inte har några egna dörrar, men den defekten bleknar snabbt i skenet av C30s naturliga skönhet. Halkkörningen var jag för övrigt lite nervös för, men jag fick många lugnande ord om att "den är bara rolig!" Ni som känner er träffade; oj vad rätt ni hade! Nu kan jag stämma in i er sång, för halkan är bara rolig. Efter halkan hade jag som bekant teoriprovet att se fram emot, eller borde jag säga bäva inför? Ärligt talat har jag varit förvånansvärt lugn inför det, tack vare allt pluggande i pärmar, datorer osv. Det var först på 5ans spårvagn förut, på väg över bron till Hisingen (där jag skulle göra provet), som Nervositeten knackade på dörren... och dum som jag är så släppte jag in den. Som tur var, var Nervositeten relativt snäll mot mig och jag lät den inte påverka mig nämnvärt. Sen klarade jag provet.

Utanför I-center Trafikskola. Jag och Sarah, mi amor <3 (Fler bilder finns på Facebook...)

Nästa äventyr, nämligen grundutbildning i cykel, tog plats på Sportlife Exclusive. På kursbeviset står det bl.a. så här: "Sportlife och Jimmy Lundqvist intygar att Olivia Möller genomgått grundutbildning i cykel, 24 timmar, med godkänt resultat".  Det säger ganska mycket va? Inte minst att jag blev godkänd, tjoho! Det är svårt att sammanfatta så otroligt många intryck och så mycket känslor som den kursen förde med sig. Jag vet inte var jag ska börja. Därför känner jag att det för stunden räcker med att säga att jag har lärt mig massor om instruktörsrollen, om teknik, om hur man plockar fram rätt känslor ur musiken och använder dem på rätt sätt i sin coaching. Sist men inte minst har jag fått utbilda mig under Jimmy Lundqvists ledning. Lycklig den som får honom som make, haha... Nä, men han är helt fantastisk i sitt sätt att utbilda och engagera sina elever! Han är bland annat Master Trainer inom Les Mills (http://www.lesmills.com/). Jag är galet imponerad av honom.
Inte att förglömma är att vi var ett härligt gäng som tillsammans fick uppleva Jimmys fantastiska utbildning. Jag är speciellt glad över att få ha lärt känna Marie, Sharon och Katja. Tack för att ni får mig att känna mig som en del av Sportlife-familjen!

Efter tre intensiva dagar på Sportlife Exclusive träffade jag Sarah, Simon mfl. för att fika och kolla bio. Jag rekommenderar alla att se filmen Patrik 1,5. Gustav Skarsgård och Torkel Petterson är otroligt charmiga i sina bög-roller. Tjena, vad roligt de måste ha haft under inspelningarna! Agera gift par, hångla och mysa med varandra lär ju inte ha förflutit helt smärtfritt... Så knalla till närmaste biograf och se den! (Alternativt ladda ner den från närmaste piratvik).

Idag vill jag dela med mig av två låt-tips. Den första är Rise med Safri Duo - en helt galet grym cykel-låt! Massa positiv energi börjar bubbla inom mig när jag hör den och den höjer garanterat prestationsförmågan på spinningcykeln! Här har ni den: http://www.youtube.com/watch?v=oEPUrfPt_tY&feature=related. Den andra skulle kunna vara en typisk nedvarvnings-/stretch-låt. Collide med Howie Day. Ännu en fantastisk låt hämtad från One Tree Hill. Just one click away! http://www.youtube.com/watch?v=IlzcVjzlfeI.

Wow, vad mycket text det blev! Grymt om du orkar läsa ända hit (:
Som belöning behöver du inte läsa mer, men lyssna gärna på låtarna och plocka fram den rätta energin.
Kärlek till er vänner. / Olivia

RSS 2.0